Agenda

Verbreding A1, 7 jaar eerder gereed!

Op maandag 7 juni 2021 is de verbreding van de A1 naar 2 x 3 rijstroken gereed gemeld en is de vernieuwde snelweg opgeleverd. Dat is iets om te vieren!

In de afgelopen jaren hebben we ons als VVD Enschede, samen met de collega fracties in Twente en de Provinciale Statenfractie, stevig ingespannen om dit voor elkaar te krijgen. Het zogenaamde ‘karrenspoor’, met steeds meer vrachtverkeer van west naar oost, slibde steeds meer dicht. Waar in het verleden vooral files voorkwamen op bepaalde wegen in het westen van het land, werd dit ook steeds vaker een belemmerende factor tussen Enschede en Apeldoorn en andersom.

De A1 is een cruciale economische levensader voor Twente. Daarom heeft de VVD Enschede zich ook sterk gemaakt voor deze noodzakelijke verbreding. Het Ministerie wilde hier nog niet de benodigde miljoenen voor uittrekken. Echter, toen de provincies Overijssel en Gelderland het project door de politieke druk wilden voorfinancieren en versnelling mogelijk bleek, kwam ook het Ministerie alsnog over de brug. 

Nu kan de regio en Enschede ca zeven (!) jaar eerder profiteren van een soepele doorstroming op de A1. Wij zijn er heel blij mee!

René Kreeft

Woordvoerder mobiliteit