Agenda

Bezoek aan het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT)

vlnr: Lennart Sluis, Malkis Jajan, Erwin Hoogland, Arend Kisteman, Erik van Dijk, Rachel Denneboom, Maarten Keppels, Jan de Lange en Sander Janssen.

In het teken van de aankomende Europese verkiezingen kreeg de VVD Enschede, samen met Tweede Kamerlid Arend Kisteman en Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Erwin Hoogland, vrijdag de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) in Bad Bentheim.

Op de ‘groene grens’ tussen Oldenzaal en Bad Bentheim werden we in het pand van de Bundespolizei ontvangen door Bert Bruins, de teamleider van het GPT. Bruins vertelde de aanwezigen meer over dit bijzondere team dat al jarenlang 24/7 actief is om onder andere mobiel banditisme, illegale migratie en drugshandel tegen te gaan.

De 20 medewerkers, afkomstig vanuit de Koninklijke Marechaussee, de Politie Eenheid Oost-Nederland en politiemensen van de Bundespolizei, de Landespolizei uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen werken samen en maken, als de situatie en locatie erom vraagt, effectief en dankbaar gebruik van elkaars bevoegdheden. Daarnaast is ook het uitwisselen van informatie over antecedenten en internationale criminaliteit een groot pluspunt.

Internationale samenwerking, met respect voor onderlinge verschillen, helpt bij een effectieve aanpak van criminaliteit. GPT, dank voor deze mogelijkheid!